Rijnkade 155, Weesp - 0294 483 284 (b.g.g. 06 - 537 170 56) - info@altijdmoe.nl  

Hart Coherentie Training

Hoe is het met uw hartritme? U heeft waarschijnlijk geen idee, wat overigens heel jammer is, want een coherent hart heeft invloed op je algeheel welbevinden en functioneren zoals fysiek, mentaal en emotioneel. Uit onderzoek is gebleken dat gevoelens van compassie, liefde, zorg en waardering tot een coherent hart leiden (rustig en golvend hartritme), terwijl boosheid, frustratie, angst het tegenovergestelde beeld geven, nl. een incoherent hart.


De hartslag is nooit constant, maar versnelt en vertraagt voortdurend, afhankelijk van allerlei fysieke en mentale processen. Denk hierbij maar aan de vecht-vluchtstand bij stress, men voelt de hartslag dan in de keel en bij ontspanning ebt dit gevoel weg en tevens gaat de hartslag naar beneden.

Deze variatie in hartslag noemen we hartritme-variabiliteit, ook wel HRV. Een bijzondere vorm van hartritme-variabiliteit is hartcoherentie: een zeer regelmatige versnelling en vertraging van het hartritme. Een coherent hart betekent dat hersenen en hart in harmonie samenwerken. Deze harmonieuze samenwerking is een effectieve manier om gevoelens van stress en angst beheersbaar te maken. Net zoals men een spier kan trainen, kan men de hartcoherentie vergroten. Men krijgt bij de Hart Coherentie Trainingen ademhalings- en concentratieoefeningen om de hartcoherentie te vergroten. Door zich bewust te zijn van de invloed van eigen gedachten en emoties, kan men hier invloed op uit gaan oefenen. Men is aangesloten met apparatuur die de hartslag en ademhaling meet, terwijl je verbonden bent met de computer. Kom in beweging en breng je hart in coherentie.

Indicaties van slechte hartcoherentie:

Wat is het effect van Hart Coherentie Training:

 

ga naar bovenkant pagina