Rijnkade 155, Weesp - 0294 483 284 (b.g.g. 06 - 537 170 56) - info@altijdmoe.nl  

Over Energy Control

op deze pagina: wat is Energy Control? - synergie - sfeer - korte geschiedenis

wat is Energy Control?

Energy Control is een behandel- en trainingscentrum dat zich richt op drie schijnbaar verschillende aandachtsgebieden:

ga naar bovenkant pagina

synergie

Bovengenoemde aandachtsgebieden mogen dan wel zeer uiteenlopend lijken, in de behandelmethode van Energy Control verschillen ze weinig van elkaar. Overeenkomsten zijn dat al onze cliënten op een serieuze manier bezig zijn met het vinden of bewaren van een gevoelig evenwicht tussen ontspannen en inspannen . Vandaar 'Energy Control' - wat immers energiebeheersing betekent. Hierover meer op de pagina De Energy Control methode.

ga naar bovenkant pagina

sfeer

Door het gemêleerde gezelschap van cliënten, is de sfeer in ons centrum serieus en toch ongedwongen. Serieus, omdat er een belangrijke medische component aan de behandelingen zit, ongedwongen , omdat er geen prestatiedrang heerst. Er is dus geen 'competitie om de strakste buik' en andere overdreven aandacht voor uiterlijk, zoals op de sportschool vaak het geval is.

ga naar bovenkant pagina

korte geschiedenis

Op 1 mei 2001 opende Energy Control haar deuren van haar behandelcentrum in Weesp.

De oprichters zijn Désirée Schoordijk en Stans van der Poel.
Het expertise centrum  aan de Rijnkade te Weesp wordt inmiddels gerund door Désirée Schoordijk, die zich volledig richt op het meten, testen en coachen van de cliënten/ patiënten cq (Top) sporters.  Per 1 augustus 2010 is Van der Poel uit Energy Control gestapt om zich alleen nog te richten op de ontwikkeling van apparatuur.

In het centrum worden medische- wetenschappelijke en sportfysiologische principes bijeengebracht, om iedereen die dat wil weer in een goede conditie te krijgen.  Er wordt gebruik gemaakt van diverse meetapparatuur, waaronder de door Stans Van der Poel zelfontwikkelde diagnose-apparatuur. Na de mondelinge intake, de inspanningstest, HRV-analyse, Ademtest en de Prognos Gezondheidstest wordt de eerste stap naar herstel gemaakt in de behandeling door Energy Control.

 

ga naar bovenkant pagina