Rijnkade 155, Weesp - 0294 483 284 - info@altijdmoe.nl  

Sportbegeleiding

op deze pagina: de beste voorbereiding? - sportbegeleiding bij Energy Control - slotopmerking

de beste voorbereiding?

Dat een goede voorbereiding de basis vormt voor het leveren van topprestaties, is een 'open deur'. Wat een goede voorbereiding precies inhoudt, is minder duidelijk. Als topprestaties komen door 'een wil om te winnen' dan zal er toch zo veel mogelijk moeten worden 'afgezien', en dus ook in de training? Nee dus - was het maar zo eenvoudig.

Blijkbaar is een goede voorbereiding niet een kwestie van zo hard mogelijk trainen, maar zodanig trainen dat een optimale effectiviteit wordt verkregen. De 'serieuze' atleet zal vaak het doel voorbij schieten - traint te hard - terwijl de 'minder serieuze' atleet ook héél dicht bij een optimale effectiviteit kan komen - terwijl eigenlijk iets te weinig traint. Voor die 'serieuze' atleet blijft er altijd iets onrechtvaardigs in zitten, dat atleten die minder trainen, soms toch verder komen.

ga naar bovenkant pagina

sportbegeleiding bij Energy Control

Lees ook de pagina De Energy Control methode.

Wij schrijven trainingsprogramma's om de maximale trainingseffectiviteit zo dicht mogelijk te benaderen. Principes die wij hierbij toepassen zijn:

Prestatieverbetering is lange termijnwerk: stevige fundamenten leggen, durven om rust in te bouwen voor een goed herstel. Vertrouwen op wetenschappelijk onderbouwde principes. De meeste atleten zullen in het algemeen juist wat moeten worden afgeremd en minder gaan trainen. En voor allen geldt dat de trainingen nooit meer hetzelfde zullen zijn als voorheen.

Naast de trainingsmiddelen voor algemeen gebruik kunnen wij onze sporters ook gebruik laten maken van apparatuur voor het nabootsen van hoogtestages.

ga naar bovenkant pagina

slotopmerking

Fysieke voorbereiding vormt de basis voor topprestaties, bij winnen komt meer kijken. Uiteraard is talent een eerste vereiste. Bovendien speelt bij veel duursporten speelt tactiek een belangrijke rol. Toch zijn wij mening dat de tactische component in duursport pas een rol gaat spelen als er een stevige basis gelegd is. Pas dan is er voldoende mentale rust voor een tactisch spel. En andersom kunnen tactisch sterke atleten nog vaak wel degelijk iets aan hun basis verbeteren.

 

ga naar bovenkant pagina